fbpx

Svakim danom sve je veći broj stranih turista koji posjećuju Grad Mostar koji se odlučuju za smještaj u privatnim stanovima, takozvanim "stan na dan". Turisti dolaze iz dosta različitih zemalja. Najčešći su to Nijemci, Englezi i Amerikanci. Pored njih dolaze i Španci, Česi, Slovenci…

Zbog aktuelne ponude koja se takođe povećava iz dana u dan, oni ostaju samo dan ili dva. Pored njih, veliki broj ljudi u Mostar dolaze poslovno. Tu prednjače Amerikanci koji ostaju oko sedam dana. "Jedna noć košta 30 EUR, a gosti turisti stan rezervišu preko regionalnog portala www.mojstan.org.

Da je "stan na dan" isplativa ideja stoji i činjenica da je prosječna cijena noćenja u stanu 30 EUR a popunjeni su tokom cijele godine.

Pogledajte ponudu apartmana (STAN NA DAN) na portalu www.mojstan.org

Zastupljeni su razni tipovi gostiju, od mladih entuzijasta do penzionera.

Mostarci su preuzeli inicijativu za bogaćenjem turističke ponude jer je ove godine primjetan broj turista kojima Mostar nije usputna izletna destinacija.

Tokom prošle godine Mostar je posjetilo oko jedan milion turista od čega je registrovano njih oko 400.000.

Iako će službene statistike za ovogodišnju ljetnu sezonu biti poznate tek nakon okončanja iste, uočljiv je manji broj turista u Međugorju i Neumu, jednim od najatraktivnijih turističkih destinacija u BiH.

Imate stan koji izdajete po principu STAN NA DAN? Iskoristite Promo period i objavite vaš stan ga na portalu mojStan.org. Registracija