fbpx

Banjaluka nastavlja ukupan trend rasta registrovanih turističkih dolazaka i noćenja. Prema zvaničnoj statistici, Banjaluka posjeduje 1.900 registrovanih kreveta, a pretpostavka je da ima još toliko koji nisu registrovani, a izdaju se na dan.

Banjaluka je orijentisana na regionalno tržište, na prvom mjestu su turisti iz Srbije, zatim slijede Slovenija, Hrvatska, a onda i sve bliže evropske zemlje kao što su Italija, Austrija, Njemačka...

Sa prvim letovima kompanije "Ryanair", koji su planirani krajem oktobra, očekuje da će Banjaluka izaći iz regionalnih okvira i da će porasti udio gostiju iz daljih evropskih i svjetskih zemalja.

Duži niz godina Banjaluka ima veći broj stranih od domaćih turista, oko 60 odsto stranih, a ostatak su domaći gosti. To je okvirna procjena zbog toga što još uvijek nije rađena analiza za 2018. godinu kada je riječ o tom odnosu.

Pogledajte ponudu apartmana u Banjaluci (STAN NA DAN) na portalu www.mojstan.org

On je rekao da se turistička ponuda svakodnevno Banjaluke obogaćuje, te se organizuju posjete određenim lokacijama i izletištima, manastirima i slapovima na Krupi na Vrbasu, najpoznatijem banjalučkom izletištu Banj brdo, konjičkom klubu Čokorska polja, etno-selu Ljubačke doline, manastiru Gomionica, a tu je i rafting, biciklizam, pješačenje u prirodi, padobranstvo i paraglajding, planinarstvo, lov i ribolov i još mnogo toga.

Pored navedenih, postoje i destinacije u neposrednoj blizini Banjaluke, kao što su Nacionalni park "Kozara", izvori Plive, Janjske otoke, Rekreativni centar "Pecka" i Slatina.

Imate stan koji izdajete po principu STAN NA DAN? Iskoristite Promo period i objavite vaš stan ga na portalu mojStan.org. Registracija

Vezani članak: