fbpx

Ako tražite novi stan trebalo bi da razmislite o lokaciji i cijeni. Nije isto kada kupujete stan ili kuću. Ipak, možete kupiti stan koji ima idealan feng šui iako ste u zgradi sa drugima.

Feng Shui je drevna kineska nauka o usklađivanju života u saglasju sa snagama Univerzuma. Dovode do životnog boljitka, zdravlja i usaglašene ljubavi:

  • Pomažu da nađete povoljnu lokaciju za stan, kuću, poslovni prostor.
  • Da sredite unutrašnju dekoraciju, okolinu i popravite zdravlje i energetski balans.
  • Usaglasite ljubav i odnos u familiji.
  • Pojačate međuljudske odnose i komunikaciju sa djecom.
  • Napredujete u karijeri i privatnom biznisu.

Slijedi nekoliko savjeta kojih se trebate pridržavati i lako ćete se snaći:

Lista

Počnite sa listom: Sve što mora da ima stan stavite na jednu listu. Poređajte ono što je prvobitno na početak i tako redom. Nekad postoje i neke sitnice koje se mogu izostaviti. Budite realni u okviru svojih mogućnosti.

Neka jedan dio spiska bude ono što stan mora da ima, a drugi ono što bi bilo dobro da ima.

Lokacija

Ukoliko stan još nije izgrađen, onda možete i to da birate i da osmotrite. Ako jeste, onda možete da vidite gdje gleda stan, šta je ispred, iza, pored, pa i ko su komšije. Sve je važno.

Ako vam se ne dopada prostor, lokacija, okruženje, to baš i nije mjesto za vas. Nekom odgovara manji grad, nekom veći, nekom odgovara nekretnina u novom dijelu grada a neko ipak više voli stari dio grada.

Ulazna vrata

Ulazna vrata su jako važna i što su bolja vrata, to je bolji kvalitet energija koja ulazi. Vrata sa izbalansiranom energijom će unijeti bolji efekat. Vrata stana su bitna, ali i ulaz ispred vrata. Uljepšajte ulaz.

Sprat

Ako možete odaberite stan na višem spratu, bolje nego na prizemlju. Uvijek je bolje odabrati nekretninu na sredini zgrade. Svakako, gledajte da ništa ne zaklanja pogled, ako je moguće.

Izaberite stan ispred kog nisu stepenice, ali ni vrata od lifta.

Plan stana

Provjerite tok čija prije nego što uđete u stan. Da li energija teče dobro? Da li vidite prvo zid, ogledalo ili toalet kada uđete u stan? Poslije to može biti skupa prepravka, zato je bolje to uraditi dobro sve na početku, da se ne biste previše selili.

Prethodni stanari

Raspitajte se kako su prošli prethodni stanari. Gdje su otišli? Zašto su se odselili? To je jako važno. Energija stana se teško mijenja, ali treba znati sve te informacije.

Šta treba popraviti?

Da li su dobri prozori? Da li su novi prozori? Da li su dobri zidovi i da li postoji izolacija? Koliki su računi u stanu? Da li su dobri odvodi i brave?

Ako bilo šta od ovog nije u redu, možete imati probleme sa grijanjem, sa toplotom. Računi će biti povećani. Možda bi bilo dobro da razmislite da uzmete stan u kom nema centralnog grijanja, da ne biste plaćali cijele godine samo to. Postoje drugi načini grejanja, kao što su klima, keramički radijatori ili norveški radijatori.

Vjerujem da su vam ovi savjeti bili od pomoći, pa ako prodajete ili kupujete nekretninu, posavjetujte se sa vašim agentom, biće od pomoći.

Imate stan koji izdajete po principu STAN NA DAN? Iskoristite Promo period i objavite vaš stan ga na portalu mojStan.org. Registracija