fbpx

Prenosimo jedno pismo od našeg korisnika, za koje smo dobili saglasnost da ga objavimo anonimno.

Imam stan koji izdajem na dan. U prošlom periodu morala sam da se dnevno javljam na veliki broj poziva od potencijalnih gostiju. Pitanja koja su postavljali uglavnom su bila ista:

1. da li je stan od tad do tad slobodan?

2. koliko košta?

3. da li ima parking?

4. da li je kuhinja opremljena?

5. kad je ulazak a kad izlazak iz stana?

6. možete li fotografije stana poslati na Viber

7. da li je... itd, itd, itd.

Ako se na ova pitanja dodaju pozivi koje kontinuirano dobijam za iste termine, moj zadatak je da prvo provjerim u rokovniku raspoloživost a potom im kažem da je zauzeto.

Ne treba zaboraviti i veliku količinu podataka koje se moraju zapamtiti, rezervacije, specifični zahtjevi gosta i sl.

Govorim vam ovo jer posao kratkoročnog rentiranja stana nije nimalo jednostavan ako se obavlja na tradicionalan način (papir i telefon).

Onda se desilo nešto, jednog dana, prije tačno 6 mjeseci. Prijateljica mi je preporučila jedan naš domaći portal za oglašavanje nekretnina na nadresi www.mojstan.org

On je sve moje muke riješio na vrlo efikasan način. Više ne pamtim ni jedan datum, više ne odgovaram na mnogobrojne telefonske pozive jer sve što je važno piše na sajtu tj. na profilu mog stana. Gosti sami vide da li je stan u određenom periodu slobodan ili nije, šta nudim a šta nije pokriveno. Samo u slučaju da je slobodan, imaju mogućnost da pošalju zahtjev za rezervaciju, tek tada ih pozovem. Ovo mi je velika ušteda vremena i svojevrsno sredstvo za rad.

Moj zadatak je da samo kalendar raspoloživosti mog stana bude ažuran, što je vrlo jednostavno. Ažurira se klikom na potvrdu određene rezervacije ili ukoliko imaš stan na Booking ili AirBnB, napravili su sinhronizaciju kalendara pa tako ako se stan tamo rezerviše, automatski se ovaj podatak prenese i na portal www.mojstan.org 

Za ovih 6 mjeseci na portalu imala sam sasvim pristojan broj rezervacija koje sam dobila preko ovog portala.

Oglašavanje je povoljno, košta 5 EUR za mjesec za jedan stan i nema nikakvih provizija po rezervaciji.

Ja sad imam oglas i na OLX i tamo stavim, umjesto broja telefona što sam nekad radila, sad stavim link do mog profila i sve radim na svom telefonu.

Da ne zaboravim, postoji mogućnost da samostalno kreirate akcijske cijene u određenom periodu, kako bi gosti znali pravu cijenu boravka.

Drago mi je da ovako nešto i kod nas postoji. Dokazujemo da možemo bolje i drugačije.

Preporuka svima, a ja imam više vremena da se posvetim sebi a posebno onima sa više stanova (mogu misliti kakve su njihove muke)

S.D.