fbpx

KUPOVINA stana je jedna od važnijih odluka koje čovjek tokom života donosi. Stan se ne kupuje svakog dana. Potrebno je da se odrede prioriteti, procjene ekonomska moć i potrebe života.

Stan treba da bude komforan i funkcionalan. Prostorije bi trebalo da imaju dovoljno dnevnog svjetla, a dobro je da budući stan ima i prirodnu ventilaciju. Vrlo je važno istaći značaj kvalitetne izolacije na zgradi i između stanova, jer ona omogućava uštedu energije.

Najtraženiji su stanovi čiji su prozori orijentisani na istok i zapad. Svojih prednosti imaju i oni koji su orijentisani na jug, za one stanare koji vole više dnevnog svjetla u popodnevnim satima. Po pravilu, stanovi u prizemlju i potkrovlju su jeftiniji od stanova na ostalim etažama. Kupcima stanova je veoma bitan pogled. Atraktivniji i skuplji su stanovi koji gledaju na zelene površine, park ili rijeku.

Prilikom izbora stana mlađe porodice moraju da istraže koliko je njihov budući stan daleko od vrtića, škole, sportskog centra, dok stariji treba da vode računa o tome koliko su udaljeni dom zdravlja i stanice javnog prevoza. Blizu stana moraju da budu i neki ekonomski sadržaji, kao što su marketi, banke, tržnice...

I na kraju, stan ne čine samo kvadratni metri, već ljudi koji u njemu žive, tako da je za jednu porodicu važno da se u odobranom životnom prostoru osjeća prijatno.

Na osnovu višedecenijskog iskustva, moje kolege i ja pokušaćemo da sa ovom web platformom odgovorimo na potrebe tržišta i da ključne faktore primjenimo prilikom odabira građevinske firme a naravno i odgovarajućeg stana.