fbpx

O Portalu MojStan.org

Mi smo specijalizovana internet platforma za oglašavanje prometa nekretnina osnovana sa ciljem da oglašivačima omogući jednostavno postavljanje oglasa uz istovremeno mogućnost online bukiranja stanova kao i pregleda svih stanova novogradnje.

Takođe, tu smo da pružimo važne informacije o nekretninama. Da spojimo kupce stanova sa prodavcima i firmama koje opremaju stan. Da pružimo informacije o povoljnim stambenim kreditima, akcijskim ponudama namještaja i bijele tehnike.

Takođe, tu smo da vam pomognemo da pronađete najbližeg notara, sugerišemo na obaveze koje ste dužni ispuniti kada ulazite u posao iznajmljivanja stana na dan... mi smo tu da uštedimo vaše vrijeme a vrijeme je novac.

Portal mojstan.org podstiče društveno odgovorno poslovanje, prati i promovišemo nove tehnologije, tehnološke inovacije i trendove u poslovanju, promoviše produktivnost, doprinosi razvoju lokalnih zajednica...

Manjak smještajnih kapacite u svim gradovima bivše jugoslavije posebno je izražen ljeti, kada zbog sezone godišnjih odmora ali i manifestacija i sportskih takmičenja u gradove dolaze gosti iz cijele Evrope.

U razmišljanju kako zadovoljiti potrebu ZA NOVIM SMJEŠTAJNIM KAPACITETIMA koja je OČIGLEDNA - odgovor se nametnuo sam po sebi – stanovi i kuće za stanovanje se pretvaraju u smještajne jedinice, prema modelu iznajmljivanja koji je sve popularniji i kod nas i u svijetu – StanNaDan model!

Paralelno sa ovim trendom, postoji ogroman broj praznih tj. neuseljenih stanova ili nedovršenih stanova u kućama, koji su potencijalne smještajne jedinice koje treba izvesti na rentijersko tržište i time smanjiti nezaposlenost a podmiriti smještajne potrebe.

Biznis dnevnog smještaja, prema podacima agencija koje se bave nekretninama, najrazvijeniji je u većim gradovima ali je sve više zastupljen i u manjim gradovima pa čak i u selima (seoski turizam).
Cijena iznajmljivanja stanova do 50 EUR po danu u većim gradovima dok u manjim mjestima cijena smještaja se kreće do 30 EUR.

Cilj naših kampanja je da pokažemo građanima koji imaju smještajne kapacitete da je potrebno samo malo truda sa njihove strane da se počnu baviti sa ovim poslom, za početak mi ćemo im ponuditi OnLine Booking platformu na kojoj će moći da postave svoj smještaj i putem koje će se moći informisati o legalizaciji ovog posla.

Portal mojstan.org podstiče brzu fluktuaciju ljudi i kapitala, podstiče turizam, ali i turističku ponudu koja nadomješta manjak smještajnih kapaciteta naših gradova.

Veliki gradovi nude tzv. "siti brejk" posjete na nekoliko dana a i u malim opštinama turistička ponuda sadržaja je raznovrsna, hrana i piće su jeftini, posebno za  inostrane goste, a tradicionalne manifestacije ih ostavljaju bez daha i ponovo vraćaju u naše krajeve.

To znači da ukoliko se riješe tehnički problemi smještaja, za očekivati je da mnogo više turista ne dolaze samo tokom praznika, nego da će dolaziti tokom cijele godine.

ExYu prostor postaje zanimljiva svjetska turistička destinacija i taj trend se sigurno neće mijenjati u narednoj deceniji.

Naš cilj je da putem svih raspoloživih komunikacionih kanala, objavljujemo turističke ponude lokalnih zajednica pa čak i pojedinaca koji putem našeg portala mogu da organizuju posebne događaje koji uz malo truda mogu da postanu tradicionalne manifestacije i tom prilikom obezbjede i smještaj, hranu i sve što je potrebno.

Portal mojstan.org ima za cilj da svim vlasnicima stanova objasni način na koji mogu da legalizuju svoje poslovanje, izradom procedura i uputstava sa konkretnim primjerima. Cilj nam je da uputstva budu napisana jasno svim korisnicima bez pretjerane upotrebe službenog jezika.

Takođe, Portal je u cilju legalizacije ovog poslovanja, razvio i pustio u produkciju Elektronsku prijavu "Godišnja prijava paušalnog iznosa boravišne takse" koju je nakon popunjavanja moguće je sačuvati u PDF formatu i odštampati. Kada se steknu uslovi za to, ovu prijavu ćete moći digitalno potpisati i poslati u poresku upravu bez potrebe da idete na šalter. Elektronsku prijavu GP-PIBT moguće je koristiti kao sastavni dio paketa usluga ali i kao potpuno nezavisnu uslugu od Online Booking sistema Mojstan.org.

Do sada smo izradili više od 10 korisničkih uputstava u skladu sa zahtjevima naših korisnika. Ovaj broj sigurno nije konačan i dalje ćemo postojeća uputstva dopunjavati a nova izrađivati.

Sva uputstva se nalaze na ovoj adresi: https://www.mojstan.org/faq-cesto-postavljena-pitanja/59-korisnicka-uputstva

Vlasnici/menadžeri prihvataju uslove korišćenja sajta i oni odgovaraju za autentičnost fotografija i ostalih podataka uključujući i kontakt podatke i podatke o vlasniku stana. Ako bi se evenutalno pojavio neki sadržaj za koji se na bilo koji način utvrdi da nije autentičan, istog momenta ga brišemo.

Podnošenjem Zahtjeva za upisom smještaja na portal mojStan, data je saglasnost da se fotografije i detalji o nepokretnosti objave na portalu www.mojstan.org

Pod ličnom i materijalnom odgovornošću, menadžeri garantuju za istinitost unešenih podataka.

Administratori portala zaduženi su za unošenje u sistem inicijalnih korisničkih podataka i da prate saobraćaj na portalu, komentare o objektima koji se izdaju ili prodaju. Administratori portala takođe imaju obavezu da pregledaju i ažuriraju komentare o objektima.

Krajnji korisnici - vlasnici smještaja vrše unos podataka (opsi, fotografije, cijene) osnovu kredencijala koje će dobiti od administratora se na osnovu forme koju popunjava vlasnik objekta. (LINK), dodaju specijalne cijene za određeni period, zatvaraju kalendar i prihvataju ili odbaciju rezervacije. Vode elektronsku knjigu gostiju i sl. Vlasnici stanova (menadžeri) takođe imaju obavezu da nastave da samostalno mijenjaju cijenu noćenja

Naša VIZIJA

Ostvarenje Vašeg Sna: Stan!

Nekome na Dan, a nekome za cijeli život!

Naša MISIJA

Mi tražimo za Vas.

Mi nudimo za Vas.

Mi povezujemo sve nas!

Portal www.mojstan.org je fenomenalno rješenje koja će uveliko olakšati rad svim vlasnicima stanova tj. iznajmljivačima koji su postavili stanove na ovom portalu.

Ukratko, da li je stan zauzet ili je slobodan u određenom datumu. Za ovo pitanje više nećete morati "konsultovati" vaš ROKOVNIK ili ako ste nešto moderniji, vaš mobilni telefon, zato što na našem portalu postoji kalendar raspoloživosti u realnom vremenu koji je dostupan i vama i potencijalnim gostima. Oni će sami moći vidjeti da li je stan slobodan i samo u tom slučaju će moći izvršiti rezervaciju.

Da ponovimo, naš sistem posjeduje kalendar raspoloživosti smještaja u realnom vremenu. To znači da ako je npr. 02.05.2018. godine vaš apartman rezervisan, to će u kalendaru biti obilježeno crvenom bojom i za taj datum neće biti moguće slanje niti zaprimanje novih razervacija.

Više se nećete morati javljati na telefon i odgovarati na bespotrebna pitanja o stanu, preuzimanju ključeva, plaćanju... Sve sada radite putem našeg portala.

Od danas slobodno možete da ispraznite glavu sa datumima, a da razmišljate na koji način dodatno da unaprijedite ponudu vašeg stana.

Na portalu možete da postavite fotografije vašeg stana, na postavite stan na mapi, postoji mogućnost i unosa komentara vaših posjetilaca, kreirati posebne ili akcijske cijene (FIRST MINUTE / LAST MINUTE) ponude.

Ako vaš stan oglašavate i na Booking-u ili AirBnB-u, omogućili smo automatsku dvosmjernu sinhronizaciju kalendara sa kalendarom MojStanorg kako bi spriječili odbacivanje rezervacija usljed duplih rezervacija na različitim portalima a vama olakšali posao oko ručnih zatvaranje određenih dana.