fbpx

Iznajmljivači privatnog smještaja žele da njihov apartman (stan) bude izdat što veći broj dana u toku godine, što je normalno. Pri tome, svakako da je moguće i poželjno oglašavati stan na različitim portalim za ovu namjenu kako bi "vidljivost" stana bila veća.

U cilju lakšeg upravljanja rezervacijama ostvarenim na drugim servisima slične namjene, portal www.mojstan.org omogućilo je automatsku dvosmjernu sinhronizaciju kalendara raspoloživosti sa servisima www.Booking.com i www.airbnb.com. Da bi se ova sinhronizacija uspostavila, potrebno je da pogledate dva odvojena uputstva.

Ukoliko vaš smještaj oglašavate putem drugih agencija, na oglasima (npr. www.olx.ba), društvenim mrežama (www.facebook.com, www.instagram.com) i sl, onda je potrebno da sve rezervacije koje potvrdite putem ovih kanala, budu ručno unešene u portal www.mojstan.org putem funkcionalnosti "SUSPENZIJE". Nakon što ručno zatvorite kalendar na portalu mojstan, ova rezervacija/e će se ubrzo automatski prenijeti i na Booking i na AirBnB ako se i tamo oglašavate i naravno ako ste uspostavili konekciju iz gorenavedenih uputstava.

Dakle, potrebno je da zatvorite ove datume i na Portalu da bi se izbjegle dvostruke rezervacije. Pogledajte kako se zatvaraju datumi u uputstvu.

Vezani tekstovi:

Uporedna analiza domaćih portala za oglašavanje nekretnina

Portal mojStan kao domaća alternativa za AirBnB i Booking.com