fbpx

Prijavite svoj smještaj na portal mojstan.org

Da biste postavili vaš smještaj na portal www.mojstan.org potrebno je da popunite Formular za registraciju, upisivanjem istinitih, preciznih i detaljnih podataka uključujući i fotografije o vašem smještaju i podataka o vama kao vlasniku.

Nakon što popunite i pošaljete Zahtjev za Registracijom na portal, administratori obrađuju vaš zahtjev, javljaju vam da otklonite eventualne nedostatke.

Nakon što popunite i pošaljete Zahtjev za Registracijom na portal, administratori isti obrađuju. Obavještavaju vas da odklonite eventualne nedostatke.

Nakon što je unos završen, dostavljaju se kredencijali za pristum menadžerskom dijelu sajta na kome vlasnici stanova samostalno mogu da pregledaju, prihvataju ili odbijaju rezervacije, da mijnjaju cijenu smještaja i sl.

Takođe, putem ovih kredencijala moguće je pristupiti i aplikacijama elektronska knjiga gostiju i knjiga stranih gostiju.

Menadžeri se prijavljuju na dio za menadžere na adresi: https://www.mojstan.org/mgm/ sa kredencijalima koja je administrator portala dostavio na email.

Fotografije su vjerovatno i najvažnija stvar kod kratkoročnog izdavanja smještaja. Kvalitetne fotografije povećavaju procenat izdavanja do 50%.

Ukoliko bi mogli da angažujete profesionalca da sa profesionalnom opremom uključujući i rasvjetu napravi fotografije, budite sigurni da bi vam se ova investicija višestuko vratila u količini ostvarenih rezervacija. Paralelno sa ovim, jako je važno da smještaj bude poptuno pripremljen za fotografisanje, sa najboljom posteljinom, i peškirima, besprekorno složenim i utegnutim. Ni jedna krpica ne smije da se vidi u kadru.

Ukoliko imate fotografije smještaja a niste zadovoljni sa njihovim kvalitetom, možemo staviti fotografije koje sad imate, a vi ako se odlučite za profesionalne fotografije, možete nam ih naknadno dostaviti da zamjenimo stare.

Moguće.

Postavljeno je ograničenje na formularu da jedna fotografija mora da bude maksimalne veličine 1 MB.

Ovo smo stavili da se ne desi da naš server bude zatrpan prevelikim fotografijama koje zauzimaju jako mnogo diskovnog prostora. Ukoliko ne znate kako se radi promjena veličine fotografija, pogledajte kratko VIDEO uputstvo na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=7Geo_ucEyD8

Opis stana je pored fotografija vjerovatno jedan od najvažnijih stvari koje potencijalnim gostima ukazuju da li je baš vaš stan pravi izbor za njih. Kvalitetan opis stana povećava broj rezervacija do 30%. Naš prijedlog je da ovom posvetite posebnu pažnju i vrijeme. Pogledajte kako to rade drugi menadžeri, posebno izdvajamo opis stanova u Beogradu.

Portal www.mojstan.org vam kao dodatnu uslugu može obezbjediti pisanje kvalitetnog teksa opisa stana. Ukoliko vam ovo treba, javite nam se na email.

Sačekajte da vam se javi administrator portala.

Ukoliko nema nikakvih primjedbi, poslaće vam uputstva i kredencijale za pristup menadžerskom dijelu portala.

Ponekad se dešava da smještaj koji ste poslali putem Zahtjeva za rezervacijom još uvijek nije postavljan na portal usljed povećanog obima posla. U tom slučaju molimo za malo dodatnog strpljenja.

Eventualno, možete poslati email administratoru portala da provjerite da li je zahtjev zaprimljen i da ga pitate orjentaciono vrijeme unosa.

Ovo je dobro uraditi i zbog potencijalnog problema prilikom slanja gdje je moguće da vaš Zahtjev nije ni stigao do administratora.

Popunjavanjem online formulara: Registracija smještaja na mojStan.org vi nam dajte saglasnost da podatke koje smo dobili i objavimo na našem portalu. To je neka vrsta online ugovora i to u preambuli ovog formulara lijepo piše.

Portal mojStan se ne želi zateći u neprijatnoj situaciji da neki vlasnik stana kaže "ko vam je dao za pravo da objavljujete moje fotografije i detalje mog stana" ili da nas tuži zbog ovoga.

Popunjavanjem formulara, evidentira se datum, vrijeme i ostali IT zapisi kao što su IP adresa i slično što nedvosmisleno dokazuje da je vlasnik stana zaista i poslao podatke o svom apartmanu.

Kada smišljate naziv vašeg apartmana razmišljajte kao gosti koji bi htjeli odsjesti u vašem smještaju. Vodite se primjerima drugih naslova i budite kreativni kako bi privukli pažnju korisnika. Koristite Google ključne riječi, spomenite atrakcije koje se nalaze u susjedstvu.

Takođe se koristite pridjevima kao: udoban, miran, romantičan, itd.

 • Izbjegavajte navođenje adrese
 • Nemojte koristiti ID brojeve objekata
 • Izbjegavajte imena koja nisu opisna
 • Izbjegavajte ponavljanje imena grada
 • Nije nužno spominjati pojedinosti koje gosti sami mogu pronaći u sklopu oglasa (broj spavaćih soba ili kupaonica, itd).

Cilj opisa apartmana je privlačenje pažnje potencijalnoga gosta kako bi pregledao oglas u cijelosti. Optimalna dužina sažetka je 500 karaktera. Sažetak treba biti fokusiran na 5 najzanimljivijih pojedinosti u prostoru. Potrebno je istaknuti sadržaj koji će privući potencijalne goste. Opišite svoj prostor na atraktivan, detaljan i informativan način. Jasno objasnite šta vaš prostor čini jedinstvenim, uključujući sve pogodnosti koje nudite ili pravila koja imate.

Svaki opis treba sadržavati:

 • Podijelite opis objekta po pojedinačnim prostorijama i dijelovima Vašeg apartmana
 • Koristite jasan jezik i jednostavne opise
 • Koristite polja dostupna u rubrici opisa objekta
 • Budite precizni i realni

Sadržaj čini vaš oglas posebnim. Dobar sadržaj čini apartman pogodnim za porodicu ili radnim prostorom. Pružite što više informacija o svom objektu kako bi vas mogli spojiti sa gostima koji imaju određene zahtjeve sa Vašim prostorom.

Navedite sve sadržaje unutar objekta i pobrinite se da je svaki od njih dostupan i funkcionalan.

Brzina odgovora: Korisnici koji odgovaraju na upite unutar sat vremena imaju puno veću šansu za pozicioniranje pri vrhu rezultata pretrage.

Predanost Rezervacijama: Izbjegavajte otkazivanje rezervacija (ukoliko nije riječ o neizbježnim okolnostima). Otkazivanja negativno utiču na poziciju u rezultatima pretrage.

5* Recenzije: Pomažu u boljem pozicioniranju objekata. Algoritam u obzir uzima broj zvjezdica kao i sveukupni broj rezervacija.

Da biste postavili vaš smještaj (soba, stan, apartman...) na Online booking portal www.mojStan.org prvo ćemo rećemo nekoliko riječi o samom portalu. Portal nudi oglašavanje stanova i uspostavljanje direktne komunikacije između gosta i vlasnika apartmana posredstvom napredne aplikacije.

Putem portala, gosti unaprijed mogu da provjere sve detalje vašeg smještaja, pregledaju fotografije, cijenu i što je najvažnije provjere da li je vaš smještaj u željenom terminu slobodan (raspoloživ). To mogu raditi putem kalendara raspoloživosti u realnom vremenu. Nakon što izvrše rezervaciju termina, a menadžer stana (to ste vi) je potvrdi, isti postaje nedostupan za nove rezervacije, što je opet vidljivo svim novim gostima.

Koraci za postavljanje tj registraciju smještaja na portal mojStan su sljedeći:

 1. Popunite formu sa detaljima vaših apartmana: https://goo.gl/forms/iRkMKp9XGxd6PlxG2
 2. Na osnovu popunjenog formulara, mi unosimo vaš smještaj na portal.
 3. Nakon unošenja vašeg stana ili apartmana u sistem, obavjestićemo vas i poslaćemo vam kredencijale i kratko uputstvo koje trebate pročitati.
 4. Nakon što postanete menadžer na našem portalu, pratite vaš email ili Telegram (ako smo ovo podesili) jer ćete na njih ubuduđe dobijati zahtjeve za rezervacijama koje trebate samostalno prihvatiti ili odbiti ako su nepotpune.

Daćemo vam PROMO period a nakon toga, mjesečna naknada je 5 EUR za jedan smještaj nezavisno od broja rezervacija. Morate shvatiti da se rejting nekretnina gradi vremenom i da zahtjeva da dugoročno budete online prisutni uz minimalna novčana ulaganja. Kod nas je to veoma povoljno. Odbravamo popust na avansno plaćanje.

Vrste usluga pogledajte u detaljnom cjenovniku.

Za sva pitanja, stojimo na raspolaganju.

Portal mojStan.org

Nije potreban nikakav ugovor sa agencijom.

Trenutno, kategorizaciju smještaja određuje iznamljivač u skladu sa dobrim svjetskim praksama na renijerskom tržištu.

Bilo da ste pravno ili fizičko lice mi možemo postaviti vaš smještaj na portal.

Koraci za postavljanje su sljedeći:

 1. Popunite formu sa detaljima vaših apartmana: https://goo.gl/forms/iRkMKp9XGxd6PlxG2
 2. Na osnovu popunjenog formulara, mi unosimo vaš smještaj na portal.
 3. Nakon unošenja vašeg stana ili apartmana u sistem, poslaćemo vam kredencijale i kratko uputstvo koje trebate pročitati.
 4. Nakon što postanete menadžer na našem portalu, pratite vaš email ili Telegram (ako smo ovo podesili) jer ćete na njih ubuduđe dobijati zahtjeve za rezervacijama koje trebate samostalno prihvatiti ili odbiti ako su nepotpune.

Daćemo vam PROMO a nakon toga, mjesečna naknada se naplaćuje prema cjenovniku koji je dostupan na našem portalu.

KORISNIK: Naš smještaj je slobodan tek za dva-tri mjeseca od sada, kada je najbolje vrijeme da oglasim smještaj?

U tom slučaju SADA je pravo vrijeme da unaprijed postavimo vaš smještaj tj. da ostavimo vremena za rezervacije.

Sve datume koji su rezervisani do prvog slobodnog termina, možemo ručno zatvoriti ili zatvoriti uspostavljanjem automatske sinhronizacije podataka sa Bookingom ili AirBnB-om (ako se tamo reklamirate).

Zašto ranije da postavim (oglasim) smještaj?

Morate shvatiti da se rejting nekretnina gradi vremenom i da zahtjeva određena novčana ulaganja. Kod nas je to veoma povoljno a odobravamo popust na avansno plaćanje. Pogledajte cjenovnik.

Iako je primarno funkcionisanje portala zamišljeno da bude kratkoročno izdavanje i prodaja, obezbjedili smo mogućnost da korisnici koji imaju želju da stan izdaju na duži period, postave svoj stan i pronađu odgovarajuće (prikladne) podstanare.

U ovom slučaju, sve bi bilo isto kao i kod iznajmljivanja na na kraći period (fotografije stana, geolokacija, komentari, opis stana sa svim detaljima) osim što se u desnom uglu ne bi prikazivao formular za online rezervaciju jer on u ovom slučaju nema smisla.
Na dnu opisa stana, stavili bi kontakt podatke stanodavca.