fbpx

Kako da rezervišem stan koji sam odabrao-la?

Kada odete na stranicu na kojoj se nalazi stan koji Vam se dopada, dovoljno je da u formi u gornjem desnom uglu izvršite bukiranje (rezervaciju) sa sljedećim podacima: Ime i Prezime, email adresa, datum dolaska i odlaska i broj telefona i sve dodatne zahtjeve ukoliko ih imate navedete u polju opis. Vaša rezervacija će biti važeća tek kada na email adresu koji ste naveli u vašem zahtjevu dobijete "MojStan - Potvrdu rezervacije".

Nakon što ste popunili i poslali Zahtjev za rezervacijom, vlasnik nekretnine (menadžer) će posredstvom portala MojStan.org da dobije obavještenje o zaprimljenom zahtjevu koji treba da pregleda. Menadžer je dužan da u skladu sa Pravilima ponašanje na sajtu na isti čim prije odgovori a najkasnije u roku od 8 sati od prijema. Menadžer ima punu slobodu da kontaktira gosta putem telefona koji je naveden u Zahtjevu za rezervacijom kako bi dodatno potvrdio istinitost zahtjeva. Nakon pregleda Zahtjeva za rezervacijom, menadžer prihvata ili odbija zahtjev. U oba slučaja gost dobija obavještenje na email da je rezervacija prihvaćena ili odbijena. Ukoliko je prihvaćena, u sebi sadrži broj rezervacije, termin boravka, adresu i ostale detalje. Takođe, sadrži i link za otkazivanje rezervacije u slučaju prijeke potrebe.

Da li je moja rezervacija važeća ako nisam dobio odgovor?

Vaša rezervacija nije važeća sve dok od nas ne dobijete potvrdan odgovor tj. MojStan - Potvrdu rezervacije. Sa pozitivnim odgovorom Vaša rezervacija je sigurna i taj period nije više dostupan za rezervisanje od drugih gostiju tj za druge rezervacije.

Da li moram da uplatim avans da bih osigurao moju rezervaciju?

Plaćanje avansa nije neophodno osim u pojedinačnim slučajevima ukoliko vlasnik nekretnine tako zahtjeva. To se može biti od 20% za boravke duže od 2 dana (u slučaju otkazivanja avans se ne vraća). Plaćanje avansa je moguće izvršiti u gotovini, poštanskom uputnicom za građane BiH kao i kreditnim karticama preko PAY PAL servisa. Za plaćanje preko PAY PAL servisa na ukupnu cijenu obračunava se dodatnih 4% koliko iznose troškovi transfera.

Za kraći boravak avans nije neophodan.

Šta ako želim da otkažem rezervaciju?

Ako iz bilo kog razloga želite otkazati rezervaciju, najljubaznije Vas molimo da to uradite blagovremeno, ili eventualno onog momenta kad saznate da Vam stan nije potreban. Molimo Vas takođe da rezervaciju otkažete isključivo putem email poruke "MojStan - Rezervacija je upućena vlasniku stana" u kome se nalazi link za otkazivanje rezervacije. U tom slučaju, plaćena akontacija se ne vraća ukoliko drugačije nije dogovoreno.

Ako želim da skratim vrijeme boravka u stanu, da li ću dobiti dio novca nazad?

U slučaju ranijeg odlaska, s obzirom da je naplata smještaja izvršena unaprijed, pravo vlasnika stana je da zadrži cjelokupnu naplaćenu sumu novca.

Kućni red i ponašanje u apartmanu

Organizacija MojStan se postarala da Vaš boravak u stanovima bude što udobniji.

Od Vas očekujemo da se prema stanovima iz naše ponude odnosite kao odgovorni gosti i savjesno se pridržavate pravila kućnog reda.

 • U slučaju prenoćišta - Check-in je od 14h a Check-out je do 10h, osim ako drugačije nije navedeno u opisu stana.
 • U slučaju dnevnog boravka - Check-in je od 11h a Check-out je do 19h, osim ako drugačije nije navedeno u opisu stana.
 • Gosti se ljubazno mole da ne remete javni red, da ne prave buku i galamu, kako u stanu, tako ni na stepeništu i holu zgrade. Ovo posebno važi za period 14:00 – 17:00, kao i 22:00 – 09:00.
 • Glasna muzika, žurke i veća okupljanja nisu dozvoljeni.
 • Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.
 • Strogo je zabranjeno ostavljati smeće ispred ulaznih vrata stana ili zgrade. U blizini stana se nalazi kontejner za odlaganje.
 • Dozvoljeno je u apartman primati goste, ali uz obavezno poštovanje kućnog reda.
 • Gosti su dužni da se krajnje pažljivo odnose prema inventaru, uređajima i instalacijama. U slučaju štete, ona mora biti nadoknađena od strane gosta.
 • Upotreba grijalica i rešoa je zabranjena.
 • Gost se obavezuje da, pri izlasku, stan ostavi čist, uredan, neoštećen, kakav je i zatekao prilikom ulaska.
 • Molimo Vas da pri napuštanju apartmana budete savjesni i pažljivo provjerite: da li su sve slavine zatvorene, da li je isključena električna energija, zatvoreni prozori, pogašena svjetla i što je najvažnije, da je apartman zaključan.
 • U slučaju požara, poplave ili drugih vanrednih situacija, treba odmah kontaktirati nadležne službe na brojeve telefona.
 • Organizacija MojStan predlaže gostima da o svojim dragocjenostima vode računa i da ih nose sa sobom, jer, iz objektivnih razloga, Organizacija MojStan ne može preuzeti odgovornost za njih ukoliko ih zaboravite u stanu a odjavite se.
 • Organizacija MojStan ili vlasnik stana imaju pravo da u slučaju nepridržavanja kućnog reda otkaže korišćenje stana gostu čak i u toku plaćenog boravka u stanu i da gosta proglasi “nepoželjnim” i stavi ga na crnu listu.

Organizacija MojStan je tu za Vas, da vam pruži sve dodatne informacije tokom Vašeg boravka, kao i pomoć bilo koje vrste ukoliko Vam bude potrebna.

Organizacija MojStan Vam želi lijep, ugodan i nezaboravan boravak u našim stanovima!

Molimo goste da bilo kakvu nepravilnost, zamjerku ili problem prijave Organizaciji MojStan ili putem predviđene kategorije za rejting stana.

Plaćanje smještaja

Šta sve cijena boravka u stanu obuhvata?

Obuhvata:

 • boravak u stanu
 • čišćenje (prije i poslije vašeg boravka kao i jednom nedeljno ukoliko je boravak duži od 7 dana.
 • režijski troškovi,
 • telefon u lokalu (ukoliko je naveden u opisu stana),
 • internet i kablovsku TV (ukoliko je naveden u opisu stana).

Kada i kome plaćam?

Plaćanje se vrši prilikom preuzimanja ključeva osobi koja Vam preda ključeve ili u slučaju dužeg boravka koja sa Vama potpiše ugovor.

Mogu li platiti u evrima ili nekoj drugoj stranoj valuti?

Plaćanje se vrši u valuti zemlje u kojoj se apartman, stan, soba nalaze. Izuzetno, plaćanje se može izvršiti i u stranoj valuti.

Mogu li platiti karticom ili čekovima?

Plaćanje je moguće izvršiti u gotovini i kreditnim karticama preko PAY PAL servisa (tamo gdje je to navedeno u opisu stana) kao i poštanskom uputnicom za građane BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatkse. Za plaćanje preko PAY PAL servisa na ukupnu cijenu obračunava se dodatnih 4% koliko iznose troškovi transfera.

Mogu li platiti na kraju boravka?

Plaćanje se vrši ISKLJUČIVO unaprijed, prilikom preuzimanja ključeva. Ako iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da cijelu sumu platite odjednom, moguće je parcijalno plaćanje ali uvijek za dane unapred i po dogovoru sa vlasnikom nekretnine.

Moram li uplatiti avans kako bi mi rezervacija bila sigurna?

Po pravilu nij epotrebno osim ukoliko menadžer tako zahtjeva. U tom slučaju plaćanje se vrši direktno na račun vlasnika nekretnine a portal MojStan nema ništa sa transferom novca.

Dolazak i odlazak

Kako da dođem do stana?

Svaki stan je geolokacijski obilježen sa navedenom tačnom adresom. Ukoliko niste iz grada u kome rezervišete stan, sve što je potrebno je da navedenu adresu unesete u vaš softver za navigaciju. On će vas dovesti na pravu adresu.

Kada mogu ući u stan?

U stanove se ulazi poslije 14 časova osim ako u opisu konkretnog stana nije drugačije navedeno. U slučaju da je stan prethodni dan prazan ili trenutni gosti odlaze ranije, moguće je ući i prije 14 časova ali ovo će se u konkretnom slučaju dogovoriti sa vlasnikom nekretnine. Svakako je najbolje da mogućnosti ranijeg ulaska navedete posredstvom buking forme prilikom rezervacije stana.

Ko će mi dati ključeve?

Na adresi stana će Vas sačekati vlasnik stana ili ovlašćena osoba koji će Vas uvesti u stan, na licu mjesta potvrditi vaš identitet kao obezbjeđenje u slučaju krađe ili pričinjene štete u stanu. U slučaju dužeg boravka potpisati ugovor, predati ključeve, izvršiti naplatu i pokazati mogućnosti apartmana (osim ako drugačije nije dogovoreno).

Vrijeme napuštanja stana

Vrijeme napuštanja stana (Check-Out) je u slučaju prenoćišta do 11h zadnjeg dana boravka u stanu (osim ako drugačije nije dogovoreno).

Vrijeme napuštanja stana (Check-Out) je u slučaju dnevnog boravka do 19h istog dana (osim ako drugačije nije dogovoreno).

Dolazim poslije 20 časova. Šta onda?

Sve što je potrebno da prilikom rezervacije stana, u polju OPIS, navedete okvirno vrijeme dolaska. Ukoliko vaša rezervacija bude prihvaćena od strane vlasnika tana onda to znači da ste dobrodošli bilo da je dan ili noć.

Šta da radim sa ključevima kad dođe vrijeme odlaska?

Ključevi se predaju istoj osobi koja Vas je i smjestila po zajedničkom obilasku i provjeri stanja stana i naplate mini bara ukoliko je korišćen.

Da li je moguće da neko drugi preuzme ključeve umjesto mene?

Moguće je ali bi ta osoba bila dužna i da potpiše ugovor i izvrši plaćanje umjesto Vas. Po Vašem dolasku neophodno je izvršiti Vašu evidenciju. Eventualno, osoba koja preuzima ključ neophodno je da se upiše u knjigu gostiju.

Boravak u stanu

Da li stan mogu koristiti sa mojim prijateljima iz grada u kome sam iznajmio stan?

U stanovima možete neometano primati dnevne i noćne posjete. S obzirom da se stanovi uglavnom izdaju prema broju osoba noćenje je dozvoljeno samo osobama koje su navedene prilikom rezervacije.

Šta će me čekati u frižideru?

Neki stanovi posjeduju frižider odnosno mini bar. Ukoliko imate neku posebnu želju u vezi sa sadržajem frižidera, ne ustručavajte se da nas kontaktirate prije Vašeg dolaska u buking formi. Potrudićemo se da udovoljimo Vašoj želji.

Koliko često se mijenjaju posteljina i peškiri?

U svim stanovima obezbjeđena je čita posteljina i peškiri za onoliko osoba koliko je najavljeno prilikom rezervacije. Zamjena posteljine vrši se svakih sedam dana ukoliko Vaša rezervacija traje duže od tog. Peškiri se mjenjaju svaka 3 dana (osim ako drugačije nije dogovoreno).

Izgubio sam ključ!

U slučaju da izgubite ključ dužni ste snositi troškove zamjene brave i ključeva u stanu. 

Ima li internet u stanu?

Detalji su prikazani u svakom stanu pojedinačno.

Ima li telefon u stanu?

Većina stanova ima fiksni telefon. Iz objektivnih razloga sa tih telefona je onemogućeno biranje brojeva van BiH, dok je primanje poziva neograničeno. Ako ipak insistirate na fiksnim odlaznim pozivima van BiH preporučujemo da se o tom detalju raspitate prije konačne rezervacije. Detalji su prikazani u svakom stanu pojedinačno.

Kućni ljubimci u stanu?

Nisu dozvoljeni (osim ako drugačije nije dogovoreno)

Pušenje u stanu?

Nije dozvoljeno (osim ako drugačije nije dogovoreno)

Niste zadovoljni stanom na prvi utisak?

Iako se trudimo da ispunimo Vaša očekivanja i vjerno prikažemo sve stanove dešava se da gost ponekad nije zadovoljan onim što je zatekao iz nekog razloga. Sve nedostatke je neophodno dokumentovati fotografijama kako bismo mogli da suočimo i sankcionišemo vlasnika. Po pitanju higijene u stanovima smo rigorozni i ako stan nije onakav kakvim smo ga predstavili molimo Vas da nas kontaktirate odmah a najkasnije u roku od 24h.  Svaka kasnija reklamacija se neće razmatrati. Vaše primjedbe svakako trebate postaviti i u ocjeni stana na portalu.