fbpx

Novosti

Izabrali smo grad Niš kao primjer. Gostu je važna cijena ali i lokacija. U ovom slučaju cijenu ćemo zanemariti a izabrati po našem mišljenu interesantnuju lokaciju.

POGLEDAJTE VIDEO a stan na dan ili za cijeli život izaberite na adresi www.mojstan.org

Svim posjetiocima regionalnog portala www.mojStan.org donosimo novu funkcionalnost koju smo nazvali "Stanovi slični po lokaciji".

Kako da pronađem ovu funkcionalnost?

  1. Izaberite stan na dan u nekom gradu npr. Beograd,
  2. Spustite ekran ispod fotografija i opisnog dijela,
  3. Pojaviće se dodatna 3 stana po slučajnom uzorku rotacije, iz ovog grada sa nazivom stana, adresom, cijenom, fotografijom, i opcijom da li je stan u prodaji ili stan za iznajmljivanje.

Zašto je ovo bitno gostima?

Već na prvom ekranu gosti mogu da vide, pored ponude stana koji trenutno gledaju i dodatna 3 stana sa lokacijom i cijenama bez potrebe da idu sa ovog ekrana.

Zašto je ovo bitno vlasnicima smještaja koji oglašavaju kod nas?

Na ovaj način, vlasnici smještaja imaju veću šansu da neko izabere baš njihov stan jer će se gostima nuditi najprije sponzorisani stanovi a nakon što gost otvori sponzorisan stan i pogleda detalje, ispod će mu se nuditi i dodatna 3 stana koja nisu sponzorisana od kojih jedan može biti i vaš (naravno ne u svakom slučaju već po odgovarajućem algoritmu).

Pogledajte kratku VIDEO prezentaciju:

Ako ste gost i želite da odsjednete u jednom od stanova na regionalnom portalu www.mojstan.org pogledajte jednostavan način rezervacije stana sa titlovanim objašnjenjem.

Želite li kreirati personalizovanu ponudu za svoj smještaj? Osluškujući vaše potrebe razvili smo novu funkcionalnost koju svi naši menadžeri već od danas mogu koristiti.

Vrlo jednostavno personalizovanu ponudu od sada napraviti sami.

Samo se prijavite u dio za menadžere https://www.mojstan.org/mgm  i kliknite na "Stanovi za iznajmljivanje".

Ukoliko posjedujete više stanova za iznajmljivanje, odaberete konkretan stan i kliknete dugme "Ažuriraj" u kome ćete imati mogućnost da sami odredite period boravka, cijenu za ovaj period (moja može biti viša ili niža od osnovne cijene koju ste naveli) i Komentar (razlog za ovu izmjenu cijene npr. cijena za period trajanja Exit festivala u Novom Sadu je značajno viša od osnovne ili ukoliko želite da napravite LAST MINUTE PONUDU onda odredite period i za taj period stavite nižu cijenu od osnovne).

Evo neke od ponuda koje možete kreirati:

Last minute ponuda

Jednostavan način za popunjavanje praznih smještajnih jedinica, privlačenja gostiju koji traže objekte do sedam dana unaprijed - ili bliže boravku.

Nakon ovog perioda, imate mogućnost da samostalno uklonite ovu ponudu.

NOVO - NOVO - NOVO

Kao nadogradnja na prethodni tekst, danas puštamo u rad novu funkcionalnost "Automatska dvosmjera sinhronizacija iCal kalendara sa Booking.com i AirBnB kalendarom".

Šta to znači za našeg menadžera (vlasnika stana) koji se oglašava na portalu mojStan?

To znači da sve rezervacije koje ostvarite putem Booking.com servisa ili putem AirBnB.com servisa se automatski prenose u mojStan kalendar. Takođe, sve rezervacije koje se ostvare preko mojStan kalendara se automatski prenose u Booking.com kalendar i AirBnB.com kalendar, što je potpuno nova funkcionalnost na portalu.

Ovo je veliki uspjeh za nas koji će svim našim menadžerima i korisnicima će olakšati posao kako bi imali 100% ažuran kalendar raspoloživosti smještajnih kapaciteta u realnom vremenu i time spriječili odbacivanje rezervacija usljed dvostrukih rezervacija na različitim portalima.

Portal mojStan.org je svojevrsno sredstvo za rad svim iznajmljivačima stanova i apartmana koji vam štedi vrijeme i unapređuje poslovanje.

mojStan Team je podigao ovu web aplikaciju da bi svi oni koji žele da nude kratkoročni smještaj u svojim kućama i stanovima, popularni Stan na Dan, imali gdje da se "okače" na internetu. Da, aplikacija je inspirisana sličnim svjetskim oglašivačima koji su višestruko premrežili svijet, ali nije ista.

Ovo je lokalna priča.  Lokalna priča ima ono nešto što velikima uvijek izmiče – dušu, ma kako to čudno zvučalo u poslovnom svijetu gdje se svi po definiciji stigmatiziraju kao bezdušni.  Opširnije...

Iskoristite PROMO period i postavite vaš smještaj na našem portalu. Kad vidite koliko je jednostavan za korišćenje i koliko imamo simpatičnih funkcionalnosti, zaboravićete druge servise i korisiti samo mojStan.

UPOZORENJE:

Nudimo vam novi način saradnje koja ima veliki potencijal. Nemojte da je unaprijed odbacite jer će vas konkurencija pregaziti ili ćete gledati kako vas ostavlja u prašini. A vjerovatno ćete raditi kao mravi svaki dan bez značajnih rezultata. Takođe, izgubićete štansu da dobijete besplatne bonuse koje smo rekli.

NOVO - NOVO - NOVO

Danas puštamo u rad novu funkcionalnost "Automatska dvosmjera sinhronizacija iCal kalendara sa Booking.com".

To znači da sve rezervacije koje ostvarite putem Booking.com portala se automatski prenose u mojStan kalendar što smo imali već neko vrijeme ali i sve rezervacije koje se ostvare preko mojStan kalendara se automatski prenose u Booking.com kalendar, što je potpuno nova funkcionalnost na portalu.

Ovo je veliki uspjeh za nas koji će svim našim menadžerima i korisnicima će olakšati posao kako bi imali 100% ažuran kalendar raspoloživosti smještajnih kapaciteta u realnom vremenu i time spriječili odbacivanje rezervacija usljed dvostrukih rezervacija na različitim portalima.

Sačinili smo detaljno uputstvo kako se radi podešavanje sinhronizacije kalendara u oba smijera. Uputstvo možete pogledati na ovom linku.

Nastavljamo dalje i USKORO najavljujemo dvosmjernu sinhronizaciju sa kalendarom AirBnB-a.

Mladenci koji žele sada da rezervišu termin za ljeto u nekim od svadbenih salona neostvariv je plan jer su termini popunjeni do novembra i decembra. Da bi to mladenenci mogli da saznaju, trebalo bi da obići sve salone u njihovom gradu što je prilično naporan i vremenski zahtjevan posao.

To znači da budući mladenci moraju zakupiti mjesto slavlja čak i do godinu dana unaprijed. 

Cilj Portala www.mojstan.org je da na jednom mjestu ima sve svadbene (svečane) salone, kako bi mladencima olakšali pregled i pronalaženje raspoloživih salona u određenom terminu.

Dakle u pitanju je Online booking sistem - rezervacije salona ali i stanova putem napredne aplikacije.

Zašto stanovi i saloni na jednom mjestu?

Iz prostog razloga što kada pravite vjenčanje, dolaziće vam gosti iz drugih gradova, za njih ćete trebati obezbjediti povoljan smještaj.

Što se tiče nove usluge "SVI SVADBENI SALONI NA JEDNOM MJESTU" ideja je da mladenci unaprijed mogu da provjere sve detalje svih svadbenih salona koji se budu oglašavali na portalu, da pregledaju fotografije, cijenu i što je najvažnije provjere da li je određeni salon u željenom terminu slobodan (raspoloživ).

To mogu raditi putem kalendara raspoloživosti u realnom vremenu. Nakon što izvrše rezervaciju termina, a menadžer salona je potvrdi, isti postaje nedostupan za nove rezervacije, što je opet vidljivo svim novim mladencima.

Portal nudi oglašavanje salona uspostavljanjem direktne komunikacije između mladenaca i vlasnika salona. FENOMENALNO ZAR NE.

Pozivamo sve vlasnike svadbenih salona da nam se jave u vremenski ograničenom PROMO periodu.

POSTAVITE VAŠ SALON ODMAH

U velikoj želji da pratimo našu viziju i misiju, određene korekcije i unapređivanja našeg portala su kontinuirane i prijeko potrebne. Ovom prilikom sve menadžere portala www.MojStan.org informišemo i želimo da upoznamo sa svim tim sitnim i krupnim izmjenama na portalu, koje poboljšavaju funkcionalnost samog portala, menadžerima štede vrijeme, a gostima pružaju bolju i kvaliteniju uslugu.

Sinhonizacija kalendara na portalu MojStan.org sa kalendarom Booking.com

Vema bitna funkcionalnost koju smo ugradili na zahtjev naših menadžera. Sada je dovoljno da odradite par koraka opisanih u Uputstvu i da vaš KALENDAR RASPOLOŽIVOSTI bude u automatski sinhronizovan sa kalendarom na booking.com. Što znači, kada god neko rezerviše smještaj na booking.com ili vi Zatvorite određen datum, to se istog momenta prenosi i na vaš kalendar na portalu MojStan.org. Uvođenjem ove funkcionalnosti, menadžeri štede vrijeme jer ne moraju ručno da unose ove rezervacije, a gosti dobijaju pouzdaniju informaciju o raspoloživosti smještajnih kapaciteta. Smanjujemo broj Odbijenih rezervacija zbog duplih rezervacija tj. zauzetog termina na nekom drugom sajtu, što predstavlja neažurnosti kalendara odnosno nesavjestan rad menadžera.

Prijem obavještenja/notifikacije putem aplikacije TELEGRAM

Aplikacija Telegram je ruska alternativa za Viber/Whatsapp. Riječ je o jednoj veoma bezbjednoj i popularnoj aplikaciji koja je u mnogo čemu i bolja od konkurenata. Portal MojStan.org je implementirao sistem obavještenja sa aplikacijom Telegram, te menadžerima omogućio prijem obavještenja o pristiglim rezervacijama direktno na mobilni telefon. Uputstvo koje smo napravili detaljno opisuje proceduru kako da to podesite. NIJE KOMPLIKOVANO.

Ne koristite „booking.com“, „airbnb.com“, itd... Vaš stan je samo kod nas. Želite da "zatvorite" određene datume kako vam ne bi stizale rezervacije, nije problem.

Korisnicima kojima je portal MojStan.org primarno mjesto za vođenje evidencije o pristiglim rezervacijama, omogućili smo unos suspenzija („zatvaranje“ datuma) u onim periodima kada stan nije slobodan. Procedura nije ni malo komplikovana, dovoljno je samo da prelistate i ovo Uputstvo.
PRIMJER: ako neko pošalje zahtev za rezervaciju putem našeg portala, vi dobije email obaveštenje da vam je stigao zahtjev, logujete se i prihvatite isti, tada je kalendar automatski ažuriran. Dugme suspenzije služi kada izdate nekome stan mimo našeg portala, npr. neko vas pozove na telefon i kaže dolazim na 2 dana. Tada odete u suspenzije i unesete tu telefonsku rezervaciju.

Znate li gdje se nalazi kalendar raspoloživosti vašeg apartmana?

Svaki menadžer treba da kalendar raspoloživosti drži ažurnim na dnevnom nivou, to će vam uveliko olakšati rad, više nećete morati da nosite rokovnike dok idete u grad, sve će biti pohranjeno u vašem kalendaru na portalu mojstan.org. Iako već svi znate kako doći do vašeg kalendara raspoloživosti, podsjetite se u ovom kratkom VIDEO Uputstvu.

Za menadžere kreirali smo Knjigu gostiju i Knjigu stranih gostiju koje od sada možete voditi u elektronskom obliku u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast

Knjigu gostiju i Knjigu stranih gostiju, ove Aplikacije moguće je koristiti kao sastavni dio paketa usluga ali i kao potpuno nezavisnu aplikaciju od Online Booking sistema Mojstan.org. (Trenutno samo za BiH)

Prijava paušalnog iznosa boravišne takse

Ovu prijavu smo pretvorili u elektronsku prijavu koju vrlo lako možete popunjavati na našem portalu. Za ispravan unos brinu se posebne kontrole koje smo implementirali koje se brinu o ispravnosti popunjavanja prijave kao i funkcija predpopunjavanja. To znači, nakon što jednom prijavu popunite u cjelosti, drugi put ćete samo promjeniti datume a svi ostali podaci se automatski povlače iz baze podataka i popunjavaju vašu novu prijavu i time vam olakšavaju unos i štede vrijeme. Više detalja o ovoj elektronskoj prijavi ovde.

Administratori portala ulažu veliki napor kako bi pridobili poverenje kako gostiju tako i vas - menadžera, pa vas molimo da se ponašate u skladu sa pravilima ponašanja na portalu detaljno opisanim ovde.

Idemo dalje...

Hvala što koristite naše usluge
Preporučite nas i drugima
Portal www.mojstan.org

Neki naši menadžeri (vlasnici stanova) imali su problem da pronađu Kalendar raspoloživosti svog smještaja. Kako bi im pomogli u tome, kreirali smo ovaj kratki video:

Prijedlozi i sugestije su više nego dobrodošli. Stannadan Banjaluka, Stan na dan, Apartmani u Banjaluci, kratkoročno izdavanje, Rent, Izdajem nekretnine, Booking, Bukiraj, Stan za dan, www.mojstan.org

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve stare i nove korisnike da smo pustili u produkciju novu funkcionalnost UVOZ Booking.com KALENDARA.

Ako smještaj oglašavate na Portalima MojStan.org ali i na Booking.com, dvostruke rezervacije možete izbjeći sinhronizacijom kalendara ova dva portala putem NOVE funkcionalnosti UVOZ KALENDARA.

Uvoz kalendara daje vam mogućnost za automatsko usklađivanje (sinhronizaciju) MojStan.org kalendara, odnosno pregled svih rezervacija ostvarenih putem portala Booking.com na portalu MojStan.org

Krenimo redom:

  1. Prijavite se u vaš Booking Ekstranet i kliknite na karticu Rates & Availability ili Kalendar (ili određen stan ili sobu za pristup kalendaru).
  2. Zatim pomjerite se do polja Sync Calendars (Sinhronizacija kalendara) ispod kalendara.
  3. Kliknite na plavo dugme Export Calendar. U pop-up prozoru koji će se pojaviti, kliknite na Copy link (Kopiraj vezu), kopirajte ovu vezu i dostavite je administratoru portala MojStan.org na email adresu info (et) mojstan.org
    VAŽNO: Prilikom Exporta kalendara vodite računa da odaberete sinhronizaciju rezervacija i dane koje ste zatvorili.
  4. Nakon što administrator portala unese vezu koju ste mu dostavili (korak 3.) obavjestiće vas i od tog trenutka oba kalendara će prikazivati iste raspoložive datume za rezervacije (fenomenalno - zar ne).

Svi postojeći korisnici koji žele da im pustimo automatsku sinhronizaciju, trebaju da nam dostave svoj Booking URL opisan u ovom kratkom uputstvu. Novim korisnicima je postavljeno polje za ovo u okviru Formulara za registraciju (prijavu) na naš portal.

Idemo dalje...

Ako smještaj oglašavate na Portalu MojStan.org i još nekim internet stranicama, dvostruke rezervacije možete izbjeći sinhronizacijom MojStan kalendara sa ostalim kalendarima putem NOVE funkcionalnosti Uvoz-Izvoz kalendara. Uvoz kalendara daje vam mogućnost za automatsko usklađivanje MojStan kalendara sa kalendarom sa bilo koje druge internet stranice ove namjene.

Stay Tuned