fbpx

Dodavanjem fotografija na naš portal potvrđujete, garantujete i saglasni ste da posjedujete autorska prava na fotografije i da se slažete da Portal mojStan može koristiti dodate fotografije na svom veb portalu i na (onlajn/oflajn) promotivnim materijalima i publikacijama kako mojStan smatra primjerenim.

Vi dajete Portalu mojStan neekskluzivno, globalno, nepovratno, bezuslovno, neograničeno pravo i dozvolu da koristi, reprodukuje, prikazuje, distribuira, sublicencira, komunicira ili čini dostupnim fotografije kako Portal mojStan nađe za primjereno.

Dodavanjem fotografija osoba koja ih dodaje preuzima punu pravnu i moralnu odgovornost za sve zahtjeve trećih strana (ukljućujući ali bez ograničenja vlasnike smještaja) koji proizilaze iz korišćenja ovih fotografija od strane Portala mojStan.

Portal mojStan ne posjeduje i ne preporučuje fotografije koje su dodate. Vjerodostojnost, tačnost i pravo na korišćenje ovih fotografija posjeduje osoba koja ih je dodala i nisu odgovornost Portala mojStan.

Portal mojStan se odriče bilo kakve odgovornosti i obaveza u vezi sa fotografijama koje su dodate. Osoba koja je objavila fotografije garantuje da fotografije ne sadrže viruse, trojance, da nisu u pitanju inficirani dokumenti i da neće sadržati pornografski, ilegalni, nepristojni, uvredljivi, nedozvoljen ili neprikladni materijal i da ne krše prava (prava intelektualne svojine, autorska prava ili prava na privatnost) trećih strana.

Svaka fotografija koje ne ispunjava navedene kriterijume neće biti objavljena i/ili je Portal mojStan može izbrisati/ukloniti u svakom trenutku i bez najave.

Prava na intelektualnu svojinu

Ukoliko nije drugačije naznačeno, softver neophodan za obavljanje naših usluga ili koji je na raspolaganju ili se koristi na platformu kao i prava intelektualne svojine (uključujući kopirajt) koja se odnose na sadržaj i informacije i materijal na platformu u vlasništvu su Portala mojStan, njegovih dobavljača i snabdjevača.

Portal mojStan zadržava ekskluzivno vlasništvo nad svim pravima, titulama i interesom u odnosu na (prava na intelektualnu svojinu) (izgled i stil (uključujući infrastrukturu)) platforma na koje nudi svoje usluge (uključujući recenzije gostiju i prevedeni sadržaj) i vi nemate pravo da kopirate ili djelimično preuzimate, postavljate hiper linkove i linkove po dubini portala, objavljujete, promovišete, reklamirate, integrišete, kombinujete ili na neki drugi način koristite sadržaj (kao i prevode istog i recenzije gostiju) ili brend Portala mojStan bez naše pismene dozvole.

Ovim Portalu mojStan dodjeljujete, prenosite i dajete sva prava na intelektualnu svojinu koja možda posjedujete ili biste koristili da (u cjelosti ili djelimično) koristite ili kombinujete (prevedeni) sadržaj (uključujući recenzije gostiju) sa Portalom mojStan.

Bilo kakvo nezakonito korišćenje ili prethodno pomenuta radnja odnosno ponašanje smatraće se materijalnom povredom naših prava na intelektualnu svojinu (uključujući autorska i prava na bazu podataka).

Rangiranje, preporučeni partneri, zvjezdice i ocjena gostiju

Automatsko podešavanje rangiranja stanova ili investitora na platformi pojavljuje se u formi "Portal mojStan preporučuje" (ili slično); to zovemo Automatskim rangiranjem.

Da bismo vam olakšali pregled, nudimo i druge načine pretrage rangiranja. Molimo vas imajte na umu da je sistem rangiranja u potpunosti automatizovan (po principu algoritma) i zasnovan na određenim kriterijumima. Ti kriterijumi uključuju ne samo popularnost smještaja među gostima (na primjer ocjene gostiju, za koje takođe nudimo Rangiranje na osnovu ocjena gostiju), već takođe i iskustva našeg korisničkog servisa (uključujući broj i vrste žalbi gostiju), kao i određene podatke vezane za rezervacije (broj rezervacija, otkazivanja, prebukiranost, stepen konverzije, kao i cijene i raspoloživost soba).

Plaćanje provizije na vrijeme od strane stanova i visina provizije takođe us uključeni u algoritam. Međutim, oni su samo dva od nekoliko faktora u Automatskom rangiranju i svakako nisu najznačajniji.

Popunjen formular s recenzijom gosta može biti (a) postavljen na stranici snabdjevača naplatformi u svrhu informisanja (budućih) klijenata o vašem mišljenju o nivou usluge i kvalitetu određenog objekta, i (b) (djelimično ili u cjelosti) upotrebljen i postavljen od strane Portala mojStan po sopstvenom nahođenju (npr. u marketinške svrhe, za promociju ili poboljšanje naše usluge) na platformi ili medijskim platformama, biltenima, specijalnim ponudama, aplikacijama ili drugim kanalima kojih su Portal mojStan i njegovi partneri vlasnici, domaćini, korisnici i upravnici.

Zadržavamo pravo da izmjenimo, odbijemo ili uklonimo recenziju. Ovaj obrazac s recenzijom gosta treba smatrati anketom i on ne sadrži bilo kakve (dalje komercijalne) ponude, pozivnice ili reklame.

Razno

Za ne-korisnike (komercijalni i krajnji korisnici platforme) do mjere u skladu sa zakonom, ovi uslovi i odredbe i obavljanje naših usluga su u nadležnosti i sastavljeni u skladu sa lokalnim zakonom.

U slučaju spora koji proizilazi iz ovih opštih uslova i odredbi i naših usluga, nadležnim se smatraju samo sudovi u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.