fbpx

Prilikom putovanja u neki grad, jedna od odluka koju treba donijeti je za koji smještaj se odlučiti? Hotel, hostel, apartman - popularno nazvan STAN NA DAN. Termin "Stan na dan" ne znači iznajmljivanje stana na jedan dan, već znači kratkoročno iznajmljivanje/izdavanje stana, apartmana ili sobe po danu - odnosno noćenju.

Mi ćemo vam pružiti uvid u prednosti apartmanskog smještaja u odnosu na hotel. Pogledajte zašto apartmani bolji od hotela kao vid smještaja na putovanju.

Veći izbor lokacija

Kada putujete negdje, jako je bitno da pronađete smještaj na pogodnoj lokaciji. Odlična lokacija u odnosu na vaše potrebe može znatno poboljšati sveukupni doživljaj destinacije. Uzmimo na primjer glavni grad neke zemlje. Postoji širok izbor hotela u centru.

Međutim, ako biste htjeli da odsjednete negde na periferiji grada, teško da ćete pronaći hotel. Sa druge strane, budući da možete pronaći apartman u više tipova objekata, nebitno da li je riječ o kući ili zgradi, izbor lokacija apartmana na raspolaganju je znatno veći.

Apartmani mogu biti jeftiniji i isplativiji

Hoteli imaju dugu tradiciju i stručno osoblje ali apartmani su definitivno isplativija opcija od smještaja u hotelu, što je najvećem broju putnika i bitno. Budući da apartmani nemaju tipične usluge kakve bi mogli da uživate u hotelu, kao što su dnevno čišćenje, restoran, recepcija i usluga po sobama; to znatno smanjuje troškove vlasnika apartmana, što znači niža cijena za vas.

Dodajte na to da više parova može da iznajmi veliki apartman sa dve ili tri spavaće sobe, čime bi grupa znatno smanjila svoje troškove u odnosu na smještaj u hotelu. Umjesto tri hotelske sobe, plaća se samo jedan apartman, što isključuje sve one dodatne troškove za tri sobe.

Iznajmljivanje apartmana može sniziti troškove smještaja čak duplo, u zavisnosti koliko dugo ostajete. Obično važi pravilo da se uvijek više isplati 5 dana smještaja u apartmanu nego u hotelu.

Pogledajte ponudu apartmana (STAN NA DAN) na portalu www.mojstan.org

Pritom, ukoliko se odlučite za apartman koji je van centra grada, možete pronaći znatno jeftiniji smještaj koji je čak i bolje opremljen.

Još ako se potrudite da pronađete apartman koji je u dobroj infrastrukturnoj okolini i povezan sa brojnim linijama prevoza, možete pronaći odličnu pogodbu za malo žrtvovanog vremena u putovanju.

U apartmanima možete spremati obroke i prati veš

Rekli smo da apartmani nemaju trošak održavanja restorana, a to znači da u apartmanu uglavnom imate funkcionalnu kuhinju u kojoj možete da spremate obroke po volji.

To je naročito od koristi za ljude koji su na posebnom režimu ishrane ili dolaze sa malom djecom i moraju da obrate pažnju na namirnice koje koriste u svojim obrocima. Pritom, spremanje obroka je definitivno najjeftiniji vid ishrane generalno. Pa ako ste na ograničenom budžetu, ovo je još jedna dodatna ušteda.

U kuhinji apartmana imate i frižider, što je rijedak slučaj u hotelu. Čak je u mnogim hotelima zabranjeno korišćenje mini frižidera, tj. stavljanje sopstvene hrane i pića. Tako da u apartmanu možete bez brige da čuvate svoju hranu i da ostavite piće da se ohladi.

Znatna pogodnost u odnosu na hotele može predstavljati mogućnost pranja veša. Apartmani su često opremljeni mašinom, pa i sušilicom za veš. Iako u nekim hotelima postoji ova usluga koja se može ili ne mora dodatno naplaćivati, u apartmanu imate slobodu da operete veš kad god poželite.

Sloboda koju pružaju apartmani se ne može porediti

Još jedna značajna razlika između apartmana i hotela je sam raspored (koji je u velikoj mjeri određen veličinom). Apartman pruža mnogo više slobode. Apartman može imati zidove koji potpuno odvajaju različite sobe. Jedan apartman može da ima dvije spavaće sobe, kuhinju i prostor za ručavanje/dnevnu sobu koja je odvojena od ostatka apartmana. Pa tako možete imati sastanke u jednoj prostoriji, dok saputnici mogu da spavaju u drugoj sobi bez ikakvih smetnji.

Veoma bitan aspekt komfora tokom putovanja je da se osjećate kao kod kuće. U hotelu se možete osjetiti prijatno, ali ne i slobodno. Sa druge strane, apartman pruža znatno veći osjećaj poznatog, jer je raspored soba prirodan.

Maksimalan komfor možete ostvariti ako iznajmite više apartmana u jednoj kući i praktično zakupite cijelu kuću. Još ako se kuća nalazi u usamljenijem kraju, ne morate da brinete o uznemiravanju komšija.

Apartmani u odnosu na hotelski smještaj nude više prostora, više fleksibilnosti i veću slobodu. Ako vam tokom putovanja treba samo namješten krevet i restoran, ili želite da spavate u avionu, hotel je bolji izbor za vas. Međutim, ako više uživate u opciji izbora, onda je smještaj u apartmanu ono što vam treba.

Imate stan koji izdajete po principu STAN NA DAN? Objavite vaš stan ga na portalu mojStan.org. Registracija

A sada, rezervišite svoj apartman na vrijeme: