fbpx

Korisnička uputstva

Instant notifikacije ili brza obavještenja o pristiglim rezervacijama, pouzdana i još i besplatna su prava stvar za naše iznamjljivače. Ovo je kratko uputstvo za iznajmljivače koji žele da pored email-a, informacije o pristiglim rezervacijama primaju momentalno:

Ako smještaj oglašavate na drugim internet stranicama ove namjene, dvostruke rezervacije možete izbjeći uspostavljanjem dvosmjerne sinhronizacije kalendara mojStan i Airbnb kalendara.

Uvoz (Import) kalendara u AirBnB

Uvoz kalendara daje vam mogućnost za automatsko usklađivanje kalendara na Airbnbu sa kalendarom mojStan.org jer naš portal podržava format iCalendar.

Ako smještaj oglašavate na Portalima mojStan.org ali i na Booking.com, dvostruke rezervacije možete izbjeći sinhronizacijom kalendara ova dva portala putem  funkcionalnosti SINHRONIZACIJA KALENDARA RASPOLOŽIVOSTI SMJEŠTAJNIH KAPACITETA.

Sinhronizacija kalendara daje vam mogućnost za automatsko usklađivanje (sinhronizaciju) mojStan.org kalendara, odnosno pregled svih rezervacija ostvarenih putem portala mojStan.org na portalu Booking.com i obratno.

1. Uvoz Booking.com kalendara u mojStan kalendar

  • Prijavite se u vaš Booking Ekstranet i kliknite na karticu Rates & Availability ili Kalendar (ili određen stan ili sobu za pristup kalendaru).
  • Zatim pomjerite se do polja Sync Calendars (Sinhronizacija kalendara) ispod kalendara.
  • Kliknite na plavo dugme Export Calendar. U pop-up prozoru koji će se pojaviti, kliknite na Copy link (Kopiraj vezu), kopirajte ovu vezu i unesite je na mjesto predviđeno za to (slika 1)

Želite li kreirati personalizovanu ponudu za svoj smještaj? Osluškujući vaše potrebe razvili smo novu funkcionalnost koju počev od danas možete koristiti.

Vrlo jednostavno personalizovanu ponudu od sada napraviti sami.

Samo se prijavite u dio za menadžere https://www.mojstan.org/mgm  i kliknite na "Stanovi za iznajmljivanje".

Ukoliko posjedujete više stanova za iznajmljivanje, odaberete konkretan stan i kliknete dugme "Ažuriraj" u kome ćete imati mogućnost da sami odredite period boravka, cijenu za ovaj period (moja može biti viša ili niža od osnovne cijene koju ste naveli) i Komentar (razlog za ovu izmjenu cijene npr. cijena za period trajanja Exit festivala u Novom Sadu je značajno viša od osnovne ili ukoliko želite da napravite LAST MINUTE PONUDU onda odredite period i za taj period stavite nižu cijenu od osnovne).

Evo neke od ponuda koje možete kreirati:

Last minute ponuda

Jednostavan način za popunjavanje praznih smještajnih jedinica, privlačenja gostiju koji traže objekte do sedam dana unaprijed - ili bliže boravku.

Nakon ovog perioda, imate mogućnost da samostalno uklonite ovu ponudu.

Ako ste gost i želite da odsjednete u jednom od stanova na regionalnom portalu www.mojstan.org pogledajte jednostavan način rezervacije stana sa titlovanim objašnjenjem.

  1. Logujete se u admin dio: https://www.mojstan.org/mgm sa kredencijalima koje smo vam dostavili na email.
  2. Kliknete na dugme "Stanovi za iznajmljivanje".
  3. Kliknite zeleno dugme "Dodaj stan".
  4. Nakon što unesete jedan, proceduru pomovite za drugi, treći...

NAPOMENA: Ukoliko ste došli do koraka broj 3 i ne vidite zeleno dugme "Dodaj stan", to je razlog što vam je potreban veći paket usluga od onog što ste napisali prilikom popunjavanja formulara za oglašavanje. Javite nam se na email i proširićemo vaš paket.

Ako želite da zatvorite datume u kalendaru, bilo da je zbog rezervacije koje ste zaprimili telefonskim putem, sanacije ili jednsotavno ne želite da stan izdajete u nekom periodu, onda iskoristite ovu funkciju i samostalno zatvorite kalendar u jednom ili više perioda.

Neki naši menadžeri (vlasnici stanova) imali su problem da pronađu kalendar raspoloživosti svog smještaja. Kako bi im pomogli u tome, kreirali smo ovaj kratki video: