fbpx

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve stare i nove korisnike da smo pustili u produkciju novu funkcionalnost UVOZ Booking.com KALENDARA.

Ako smještaj oglašavate na Portalima MojStan.org ali i na Booking.com, dvostruke rezervacije možete izbjeći sinhronizacijom kalendara ova dva portala putem NOVE funkcionalnosti UVOZ KALENDARA.

Uvoz kalendara daje vam mogućnost za automatsko usklađivanje (sinhronizaciju) MojStan.org kalendara, odnosno pregled svih rezervacija ostvarenih putem portala Booking.com na portalu MojStan.org

Krenimo redom:

  1. Prijavite se u vaš Booking Ekstranet i kliknite na karticu Rates & Availability ili Kalendar (ili određen stan ili sobu za pristup kalendaru).
  2. Zatim pomjerite se do polja Sync Calendars (Sinhronizacija kalendara) ispod kalendara.
  3. Kliknite na plavo dugme Export Calendar. U pop-up prozoru koji će se pojaviti, kliknite na Copy link (Kopiraj vezu), kopirajte ovu vezu i dostavite je administratoru portala MojStan.org na email adresu info (et) mojstan.org
    VAŽNO: Prilikom Exporta kalendara vodite računa da odaberete sinhronizaciju rezervacija i dane koje ste zatvorili.
  4. Nakon što administrator portala unese vezu koju ste mu dostavili (korak 3.) obavjestiće vas i od tog trenutka oba kalendara će prikazivati iste raspoložive datume za rezervacije (fenomenalno - zar ne).

Svi postojeći korisnici koji žele da im pustimo automatsku sinhronizaciju, trebaju da nam dostave svoj Booking URL opisan u ovom kratkom uputstvu. Novim korisnicima je postavljeno polje za ovo u okviru Formulara za registraciju (prijavu) na naš portal.

Idemo dalje...

Hvala što koristite naše usluge
Preporučite nas i drugima
Portal www.mojstan.org
uputstvo v.1.0 od 25.03.2018.